У Хмельницькому відновили благодійні аукціони: першим лотом стала картина 8-річної дівчинки з-під Бахмута

У  березні  2022-го   музей футболу міста Хмельницького спільно із міською радою оголосили  про початок благодійних аукціонів кошти від яких будуть повністю спрямовані на потреби Збройних Сил України.  На двох перших  в якості лотів розігрувались   ігрові футболки півзахисника київського «Динамо» Віталія Косовського та  відомого воротаря київського “Динамо” Олександра Шовковського. Лоти пішли з молотка за   52 000 гривень.

З кожним разом  аукціони набирали обертів, а  на торги виставлялися цінні  речі як з приватних колекцій хмельничан, так і зіркових українських спортсменів. Навіть ветерани спорту  прощалися з найдорожчими для них нагородами. Торік   завдяки проведеним аукціонам вдалось закупити автомобілі для наших захисників на передову. Зараз потреба в автомобілях для військових  зростає. На фронті вони – розхідний матеріал. Машини щодня закінчуються. Залізо не витримує тих атак, які витримують наші залізні воїни. Відтак  в місті ухвалили  рішення відновити благодійні аукціони.

Лотом  першого в цьому році аукціону, який  як і торік стартував на офіційній сторінці управління молоді та спорту Хмельницької міської ради у мережі Фейсбук,  стала  картина «Мій дім у мирній Україні», яку намалювала восьмирічна дівчинка Уляна з Донеччини. «Волонтери Поділля» познайомилися з нею, під час поїздки на схід. Дівчинка разом з мамою проживає в одному з сіл під Бахмутом. Приїхавши в черговий раз з гуманітарною допомогою  в прифронтові села, волонтери подарували Уляні набір для малювання. Створивши картину, вона   попросила передати її на благодійність.

Стартова ціна картини маленької художниці  розміром 40х50 см – 1500 гривень.Учасникам аукціону в коментарях до посту потрібно вказати свою  ставку за лот. Переможця буде визначено 27 січня о 20.00 за найвищою ставкою.Тож якщо ви бажаєте долучитись до благодійних аукціонів,  маєте цікавий лот із історією та хочете допомогти Збройним Силам України , пишіть на електронну адресу: inform@khm.gov.ua або телефонуйте: 76-57-47.Адже сьогодні  наша спільна мета  – допомогти  нашій армії вигнати клятих москалів з нашої землі і зачистити українську землю від цієї  нечисті.

 Ольга Сєргєєва

Back to top button