У Хмельницькому відновили роботу тиру, який тривалий час не працював

Після тривалої перерви та ремонту відновив роботу тир спортивно-культурного центру «Плоскирів». Він розташований там, де  був  і раніше – на території стадіону “Локомотив”,  у мікрорайоні Гречани. Приміщення повністю відремонтоване і відповідає усім правилам безпеки. Для занять закупили пневматичну гвинтівку, пістолет та облаштували мішені. В перший день роботи тиру для зареєстрованих відвідувачів провели майстер-клас не лише зі стрільби. Інструктори розповіли  про правила безпечного поводження з пневматичною зброєю та показали як її  потрібно складати і розкладати.

За словами Анатолія Хміля, який в тирі на правах старшого, опанувати пневматичну гвинтівку не складно. Щойно люди  починають розуміти, що надто сильного звуку  від вистрілу не буде і  немає віддачі, у них минає страх, а решта – справа техніки. Відповідно за одне заняття можна не лише відпрацювати правильне спускання гачка, дихання, прикладання зброї, положення для стрільби і прицілювання, а  й навчитися влучати у ціль з 10 метрів.

« Існує три правила, яких необхідно дотримуватися. Перше: зі зброєю треба завжди поводиться, як із зарядженою. Друге: ніколи не направляти її у напрямку людей, принаймні точно не в тирі. І третє: палець на спусковий гачок не класти, аж поки не готові вистрілити», – розповів інструктор.

На заняття до тиру  запрошують і дітей, і  дорослих, для яких проводитимуть як індивідуальн, так і групові майстерки.

Євген Ковтун

Back to top button