У Хмельницькому за грантові кошти встановлюють металопластикові вікна в житлових будинках, поблизу яких розірвались ворожі ракети

 

 

 

Швейцарська компанія Medairі виділила півтора мільйона гривень на ремонт вікон, пошкоджених внаслідок ракетних ударів рашистів по Хмельницькому.

У дев’ятиповерхівці, яка вже двічі опинялася в епіцентрі ракетних ударів ворога,  усі роботи з заміни  вікон завершились. Тоді від вибухової хвилі в одних  квартирах вилетіли шибки, в інших повиривало віконні та  балконні рами. Комунальники  одразу приступили до ліквідації наслідків терористичної атаки ворога та разом з управляючими компаніями почали надавати допомогу мешканцям. В першу чергу закривали вибиті вікна плівкою та плитами, щоб люди могли переночувати. Оскільки в матеріальному резерві громади було достатньо скла,  за тиждень вдалося відремонтувати  усі дерев’яні вікна. Замінити  пошкоджені металопластикові вікна  було складніше. Пройшовши усі необхідні процедури, їх почали встановлювати другого  березня коштом  швейцарської компанії Medairі.

 

«Ми переміряли усі вікна в квартирах і  за грантові кошти, які надала  швейцарська компанія Medair, замовили в хмельницькому підприємстві  металопластикові вікна. Процедура зайняла трішки часу , проте всі вікна вже встановлені. Загалом – це 107 конструкцій:  це і  повністю вікна і балконні рами,  або тільки склопакети», –  прокоментував заступник міського голови, директор департаменту інфраструктури  міста Василь Новачок.

За словами посадовця через останні ракетні удари Росії у будинках Хмельницького пошкоджені 1000 вікон. 350 дерев’яних — у квартирах вже засклили. Пластикові вікна встановлюватимуть за кошти благодійної організації, зокрема  компанія Medair обіцяє надати фінансову допомогу на ремонт вікон, які були пошкоджені після прильотів ворожих ракет  18 лютого.

Євген Ковтун

Back to top button