У Хмельницькому за ініціативи сімей загиблих захисників збудують парк Героїв

Парк Героїв облаштують  по обидва береги Південного Бугу від вулиці Свободи до Старокостянтинівського шосе. За таке рішення проголосували депутати Хмельницької міськради 10 листопада.

Своїм  одностайним рішенням депутати підтримали  родини захисників, які загинули на полі бою, захищаючи Україну від російської орди. Закласти парк на честь Героїв, було їхньою ініціативою. За словами міського голови, парк матиме статус «зеленої зони», а це означає, що забудова на ній заборонена.

“Ділянка матиме статус парку, який передбачає, що там не буде розміщено жодної капітальної споруди. Ми хочемо разом із сім’ями загиблих висаджувати там дерева в пам’ять наших захисників, робити благоустрій і мати отакий топонім на честь наших Героїв»,  –  зазначив Олександр Симчищин.

Під облаштування  парку Героїв, депутати відвели ділянку площею 23 гектари, яка пролягає  вздовж річки Південний Буг від вулиці Свободи до Старокостянтинівського шосе.  До неї приєднають ще одну земельну ділянку (три гектари), виділену раніше. Відтак загальна плаща парку становитиме 26 гектарів.

Усіма організаційними питаннями, в тому числі проектом  щодо відведення земельної ділянки, займатиметься КП “Парки і сквери міста Хмельницького”. Власне це комунальне підприємство й  утримуватиме зону майбутнього парку. За словами міського голови, над концепцією парку  ще працюватимуть, проте куби з портретами героїв війни до парку не переноситимуть. Вони поки що залишатимуться на Проскурівській.

Водночас  на сесії міськради депутати одностайно проголосували  за  відведення землі під сквер на вулиці Болбочана в мікрорайоні Дубове.

Євген Ковтун

 

Back to top button