У Хмельницькому за кошти міського бюджету відремонтують понад півсотні ліфтів у житлових висотках

 

СРБП “Хмельницькліфт” обслуговує понад 1700 ліфтів. З них більше 1500 у житлових будинках. Цього року з міського бюджету на капітальний ремонт ліфтів   у хмельницьких  висотках виділено понад 5 мільйонів гривень. За ці кошти планують  відремонтувати 53 підйомники. Роботи вже розпочалися. Спеціальні бригади ремонтників замінюють трансформатори, електродвигуни, канати обмежувача швидкості, редуктори, натяжні пристрої, шківа, кабіни та визивного апарата поста керування ліфтом. За інформацією Департаменту інфраструктури міста, капремонт чотирьох ліфтів вже завершився. Зокрема у ліфті будинку №20, що на вулиці Водопровідній, замінили  редуктор, визивний апарат поста керування ліфтом. У 5-му під’їзді багатоповерхівки № 203 на вулиці Проскурівського підпілля встановили нові тягові канати та  визивний апарат. У будинку на Львівському шосе, 43 (4, 5, 6 під’їзди) замінили редуктор, визивний апарат, обмежувач швидкості, канатно-тяговий шків. У 3-му під’їзді на вулиці Бандери, 9 встановили нову  шафу, замінили пост керування ліфтом,  тягові канати та обмежувач швидкості.

Завершується капітальний ремонт  ще 13-ти ліфтів. Зокрема  у будинках на Прибузькій, 6 (1, 2, 3, 4, 5 під’їзди),  Прибузькій, 44 (1, 3, 4 під’їзди), на вулиці  Вишнева, 135 (5, 6 під’їзди), на Пілотській, 117/1 (2 під’їзд) та на ; Старокостянтиніському шосе, 22.

Нагадаємо, з листопада до лютого кількість викликів аварійних бригад для визволення застряглих в ліфтах людей зросла подекуди у п’ять разів. Сотні хмельничан    провели замкненими в ліфтах сукупно майже 600 годин. Це здебільшого ті люди, які ігнорували правилами користування  підйомниками під час повітряних тривог, або сідали в ліфт, не зважаючи на графіки відключень світла. Більшості з них довелося сидіти у суцільній темряві  до 30 хвилин, значній частині – до години часу,  і майже 10 відсотків містян чекали на визволення понад годину часу.

 Євген Ковтун

Back to top button