У Хмельницькому за паліями полюватимуть дрони

Так у міській тергромаді боротимуться з тими, хто продовжує спалювати суху рослинність, незважаючи на те, що спалювання листя та іншого сухостою завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей,також може призводити до пожеж. Про це добре знають і любителі «санітарних» пожеж, знають і про те, що за дачні та городні  вогнища доведеться викласти чималі штрафи, але продовжують спалювати  листя та бур’яни на своїх ділянках та городах щовесни та восени. Нагадаємо, що спалювання сухої рослинності карається адмінштрафом  у сумі від 340 до 1700 гривень.

Аби  кожне загорання можна було швидко  фіксувати,  допоможуть квадрокоптери.  Тож мешканців  міста та прилеглих сіл  просять не лякатися, коли почують  у небі гул від польоту  крилатого «ока». Про це інформує сайт міськради. Повітряні рейди будуть постійними в різних мікрорайонах міста і в інших населених пунктах Хмельницької громади. Проводитимуть їх працівники комунального підприємства «Муніципальна дружина», повідомили в мерії.

До речі, подібний експеримент вже проводили торік, у червні. Тоді коштом з міського бюджету придбали квадрокоптер, і з його допомогою впіймали 17 порушників, яким виписали відповідні штрафи. Найбільше порушень зафіксували в Лезневому, Книжківцях, Ружичній та Гречанах.

Працівники “Муніципальної дружини” розповіли, як відбувається пошукДрон піднімається на висоту майже 100 метрів, і це дозволяє зафіксувати місце, де спалюють листя та інші відходи. Після цього муніципали їдуть за зафіксованою адресою і складають протокол  на порушника. Втім не лише дрони готові виявляти паліїв. На них усе частіше скаржаться самі містяни і готові допомагати  поліціянтам   та надзвичайникам. Люди готові самостійно організовувати рейди та виявляти не законослухняних господарів.

Вікторія Катрич.

.

Back to top button