У Хмельницькому заборонили встановлювати переносні рекламні конструкції на тротуарах та пішохідних зонах

Члени виконавчого комітету  Хмельницької міськради ухвалили положення, за яким на території Хмельницької громади заборонено встановлювати виносні великогабаритні рекламні конструкції, штендери  та інші нетипові рекламні щити на тротурах, поруч або неподалік торгівельної мережі, а також на пішохідних зонах. Тож відтепер  управління архітектури та містобудування не видаватиме  власникам закладів дозволи на розмішення таких рекламних конструкцій. Той, хто в супереч рішенню виконкому продовжуватиме встановлюватиме переносні рекламні конструкції, робитиме  це незаконно. Відповідно такі  рекламні щити та штендери будуть демонтовані. Договори, які видавались раніше, до прийняття цього положення,  діятимуть до передбачених у них термінів.

За словами заступника міського голови Миколи Ваврищука, подібна  реклама набула  популярності на початку 2000-х, але зараз такий формат  –  це вже пережиток минулого. Крім того, що встановлені на тротуарах    конструкції псують естетичний вигляд вулиць, вони ще й   створюють дискомфорт для пішоходів та незручності для комунальних служб.

“На мою думку,  такий формат себе давно “віджив”. З розвитком бізнесу та кількості торгових точок важко уявити як будуть виглядати вулиці міста, якщо кожен поставить такий штендер”, — зазначив посадовець.

До речі,  не так давно   вулиця Проскурівська , де розташовано найбільше торгових точок та кав’ярень,  буквально кишіла  штендерами. Після того як влада міста почала наводити лад на центральній вулиці міста, рекламних конструкцій на цій локації зараз  немає.

Євген Ковтун

Back to top button