У Хмельницькому запрацювала “Волонтерська пошта”: посилки на фронт відправляють безкоштовно

Наприкінці лютого благодійний фонд «Волонтери Поділля» облаштував у місті власне відділення поштового зв’язку, через яке волонтери відправляли гуманітарні вантажі та військове спорядження українським захисникам на передову. Згодом воно трансформувалося у «Волонтерську пошту» зі складським приміщенням, місцями для пакування, зберігання та відправки посилок за вказаною адресою на фронт.Цією безкоштовною послугою окрім родичів армійців, користуються усі, хто має бажання передати на фронт посилку нашим захисникам. Серед заборонених товарів лише алкоголь та продукти, які швидко псуються.

Основна мета нашої волонтерської пошти — доставляти вантажі нашим захисникам з рук в руки? де не працюють відділення «Нової пошти», Укрпошти та інші засоби комунікації та зв`язку. Це буває від вологих серветок, які воїни ніде не можуть там придбати, до бензину, яким там ніде заправитись. Потреби різні, усі намагаємось опрацювати і максимально за можливості надати допомогу в доставці”, – розповідає волонтер БФ “Волонтери Поділля” Віталій Підгайчук.

 

Через термінал волонтерської пошти містяни відправили рідним на фронт вже понад 5 тисяч посилок. У гарячі точки їх везуть волонтерські екіпажі один раз на тиждень. Кажуть, ризики великі, але мотивація бере верх.

«Їздять такі відчайдушні вмотивовані люди . які з якихось причин не можуть безпосередньо бути в строю ЗСУ. Зараз вся Україна має або воювати, або допомагати тим,хто воює. Вони розуміють свою місію», – каже Віталій Підгайчук.

Послуги волонтерської пошти безкоштовні. Знаходитья відділення на Кам’янецькій,63/1. Посилки приймають у будні до 17 години.

Ольга Сєргєєва

Back to top button