У Хмельницькому запустили новий автобусний маршрут до приміського села

У Хмельницькому запустили новий маршрут №15, який з’єднує зупинки “Автостанція №3” та “Шаровечка-2”. Відтепер мешканці сіл Шаровечка і Шаровечка-2 (кінцева зупинка) доїжджають до середмістя комунальним автобусом, який рухається вулицями Героїв Чорнобиля, Кам’янецькою, Львівським шосе, виїжджає до “Катіону” і прямує до Шаровечки.

Міська влада пішла назустріч проханням жителів сіл Шаровечка і Шаровечка-2, і ми вирішили в черговий раз запустити маршрут №15 для задоволення потреб людей, особливо батьків, діти яких навчаються в міських закладах освіти, — розповів заступник директора ХКП “Електротранс” Володимир Богачук. В автобусі діють талони, є 21 сидяче місце”.

За маршрутом автобус відправляється від автостанції №3 о 6.35, 7.35, 13.30, 15.00 та о 18.00 год. До кінцевої зупинки “Шаровечка-2” курсує майже 30 хвилин. Вартість проїзду — 12 гривень. Розрахуватись можна готівкою, банківською карткою, електронним квитком або ж за допомогою QR-коду.

Уже в перший день роботи маршрут був олюднений, більшість місць в салоні зайняті пасажирами. Водій Віктор Вармінський погоджується, що маршрут не буде пустувати, адже й містяни також часто добираються до Шаровечки на кладовище, а мешканці сіл мають справи в місті. Найбільше до вподоби маршрут школярам, багато з яких навчаються в міських закладах освіти.

Раніше до Шаровечки курсували автобуси приватних перевізників, але через брак достатньої кількості пасажирів маршрут скасували. Тому нині посадовці закликають мешканців шаровечківського масиву користуватись автобусом комунального підприємства, аби він не працював у збиток. До речі, протягом дня автобус робить 5 обертів по вказаному маршруту.

Нагадаємо, з 8 вересня новий автобусний маршрут №8 також з’єднав два віддалені мікрорайони: Озерну і Ракове. “Насичуємо місто великими, комфортабельними автобусами. Наголошую на тому, що тут буде їздити саме комунальний громадський транспорт: п’ять великогабаритних автобусів. Маршрут руху проходитиме через центр міста”, — повідомив заступник міського голови Микола Ваврищук на власній сторінці у мережі Фейсбук.

Євген Ковтун

Back to top button