У Хмельницькому запустили проєкт «Гаряча кнопка для бізнесу»

Проєкт розрахований не лише для представників місцевого бізнесу, а й усіх, хто приїхав до Хмельницького з Харкова, Києва, Сум та інших міст, рятуючись від бомб та обстрілів, які за наказом  путіна здійснюють по мирному населенню покидьки російської армії. За словами начальниці управління економіки Хмельницької міськради Оксани Новодон, у зв’язку з воєнним часом є багато змін у податковому законодавстві, зокрема щодо податкових пільг та преференцій для ведення і збереження бізнесу. А відтак цю інформацію потрібно доносити людям, які працюють і хочуть працювати у цій сфері. “З усіх цих питань ми можемо надати консультацію. Також надаємо консультації з питань трудових відносин, оскільки місто з перших днів війни почало і продовжує приймати вимушених переселенців, які не мають з собою ні трудових книжок, ні інших необхідних документів для працевлаштування в місті. Так само є багато запитань, які пов’язані з переміщенням до Хмельницької тергромади підприємств із зони бойових дій. Ми допомагаємо і в пошуку приміщення, і в пошуках логістики, в пошуку персоналу, а також працюємо з центром зайнятості для того, щоб працевлаштовувати внутрішньо переміщених осіб. Зараз ми опрацьовуємо 20 запитів від бізнесу і в сфері логістики, і в сфері швейного виробництва, в сфері виробництва, пов’язаного з упаковкою, з ІТ-компаніями”, — зазначила Оксана Новодон. Сьогодні влада міста акумулює сили для підтримки економіки нашої держави, а це можна зробити, лише зберігши бізнес. Тож якщо у вас проблемна бізнесова ситуація, яка лежить у законодавчій (не воєнній) площині — Хмельницький зробить все можливе, щоб вам допомогти.

До слова,  в Хмельницькому повністю відновив роботу речовий ринок,  робота якого була  припинена внаслідок повномасштабного вторгнення російських військ на територію нашої держави.

« Ми хочемо, аби ринки працювали, аби люди платили податки, комунальні послуги і в такий спосіб ми мали ресурс, який би спрямовувався на Збройні Сили, на гуманітарні вантажі, на допомогу тим містам, які зараз знаходяться у самому справжньому пеклі, на забезпечення переселенців, які тут, у Хмельницькому, і потребують щоденної підтримки та допомоги», – зазначив міський голова Олександр Симчишин.За його словами,  відновлювати  свою діяльність,  яку внаслідок війни  тимчасово зупинили, мають усі підприємці тергромади.  Задля цього міська влада запроваджує низку ініціатив для  бізнесу. «Навіть і у воєнний час економіка має працювати. Сплачені податки, кожне робоче місце, кожна вироблена продукція – це так само частина нашої Перемоги. Працююча економіка – це кошти для Збройних Сил, податки – це кошти для всіх наших воїнів, для техніки, для забезпечення. У Хмельницькому допоки нам наші воїни і ті міста, які першими прийняли на себе удар, то поки вони нам дають час, ми маємо зробити все, аби економіка працювала в умовах воєнного часу», – сказав очільник Хмельницької тергромади.

 

 

 

Back to top button