У колі турботи: хмельницькі соціальні працівники виїжджають на села, щоб допомогти одиноким літнім людям

Кожен вік має свої переваги, в тому числі і поважний. Часто старість називають осінню життя, другою молодістю, золотими роками, але це тоді, коли людина здорова і її оточують вдячні діти та онуки. Коли ж складається навпаки, старість набуває різних відтінків. Особливо у сільській місцевості, коли твоя домівка десь на околиці, а діти розлетілися світом.  Добре, коли є ще поблизу сусіди, які можуть принести буханець хліба, а якщо й вони такого ж віку?

Аби літні сільські одинокі та немічні люди Хмельницької тергромади відчули себе не зайвими у цьому житті, їм допомагають не лише місцеві соціальні робітники. В  24 населені пункти  виїжджають працівники  Хмельницького територіального центру надання соціальних послуг, де в  2021 році спеціально для цього відкрили відділення.

Зазвичай кожен має обслуговувати шестеро підопічних. Зараз навантаження вдвічі більше, але це аж ніяк не відображається на якості  роботи, адже йдуть працювати у такі установи зазвичай люди з добрим та співчутливим серцем. Роботи вистачає і  приготуванням  обіду, пранням білизни, походами до аптеки чи магазину вона  не закінчується. Потрібно і на подвір’ї навести лад, і десь підбілити, бо хати вже дуже старенькі. Відтак після того як село стало повноправним членом Хмельницької громади,  одиноким  людям похилого віку  стало відчутно легше та й спектр соціальної допомоги значно розширився. До стареньких приїжджають з міста й перукарі,  які обслуговують їх безпосередньо вдома. А для місцевих соцпрацівників, які мають чимале навантаження, місцева влада закупила  велосипеди. У цю пору маломобільні пенсіонери  потребують допомоги  й в обробітку городу, оформленні документів, в оплаті комунальних платежів тощо.

Для отриманні таких послуг усім одиноким, людям похилого віку та людям з інвалідністю, що мешкають у селах територіальної громади м. Хмельницького, потрібно звернутись до соціального робітника у своєму селі або за телефонами: (098) 966-91-28, 63-07-80, 63-23-37.

 

Back to top button