У комунальників професійне свято

Цьогоріч День працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення припадає на 17 березня.

Галузь ЖКГ — одна з найскладніших. Її працівники відповідальні за тепло й світло в оселях та приміщеннях, за водопостачання, за чистоту на вулицях, за цілу низку інших послуг. Є конкретне завдання, є той чи інший форс-мажор, і ось уже ці люди в заметіль чистять сніг, під дощем чи пекучим сонцем усувають аварію на якійсь із мереж. Негода й складнощі тоді на другому місці: на першому — позбавити людей незручностей. Натомість забезпечувати комфортні умови для проживання мешканців хмельницької громади, коли у країні третій рік іде повномасштабна війна, коли відчувається нестача фінансування, зростають борги за комунальні послуги, є проблеми з забезпеченням запчастинами, пальним, чимало спеціалістів галузі воює на фронті, дуже непросто.

Та все ж комунальники Хмельницького забезпечують збір та утилізацію побутових відходів, ремонтують під звуки повітряних тривог електромережі та водогони. Робота, відколи почалася війна, суттєво не змінилася. Хіба що іншим став графік через введення комендантської години. Свою роботу комунальники не припиняли жодного дня, навіть коли стикалися з проблемами, які принесла війна, коли місто опинялося під прицілом російської ракети чи іранського дрона. Загалом комунальники виконують колосальний обсяг роботи, і ми вдячні їм за те, що роблять вони це оперативно, професійно й віддано.

Повага та вдячність від хмельничан за якісні послуги — це те, чого ми зичимо працівникам ЖКГ у першу чергу. Щоби споживачі цінили працю того, хто прибирає вулиці й дороги, того, хто стоїть по коліно у воді чи багнюці, аби ліквідувати прорив, хто подає тепло до будинків, ремонтує дах чи східці, керує об’єднанням співвласників, докладаючи чимало сил та енергії.

Натомість комунальники просять хмельничан вчасно сплачувати за надані послуги, не накопичувати боргів, бо від цього залежить стабільна робота всієї галузі ЖКГ.

Жанна Бойчук

Back to top button