У пріоритеті — соціальні питання

Вчора відбулося чергове засідання виконавчого комітету Хмельницької міської ради. Члени виконкому розглянули 63 питання порядку денного.

Серед прийнятих рішень — про оплату 50% вартості навчання у хмельницьких ВНЗ для 17 учасників війни (з початку року такою можливістю скористалися 77 військовослужбовців та членів їхніх сімей); виділена матеріальна допомога 207 мешканцям громади на 2 млн 300 тис. грн. Серед тих, хто отримав допомогу: 12 родин полеглих на 360 тис. грн, 42 військовослужбовці чи ветерани на реабілітацію на понад 600 тис. грн, 87 діючих військовослужбовців на особисті витрати (понад 650 тис. грн). Також допомогу отримають 5 домогосподарств, які постраждали від терористичних атак (понад 290 тис. грн). Діти полонених та зниклих безвісти зможуть навчатися в мистецьких школах міста безкоштовно. Це рішення мають затвердити на сесії міської ради.

Члени виконкому проголосували за часткову компенсацію вартості придбаних генераторів для бізнесу (цього разу одному підприємцю на 30 тисяч гривень); ухвалили рішення, що дозволило залучити додаткові кошти у бюджет внаслідок інвентаризації земельних ділянок, прийняли рішення, повязані із змінами маршрутів транспорту. Зокрема, новий автобусний маршрут №28А до кінця вересня сполучатиме мікрорайони Гречани та Лезневе. Його забезпечуватимуть чотири великогабаритні автобуси.

Тільки у 2024 році, завдяки таким рішенням, ми додатково поповнили казну на понад 2 мільйони 400 тисяч гривень”, — каже міський голова Олександр Симчишин.

 

 

Back to top button