У резерві муніципальних управляючих компаній Хмельницького вже є майже 150 генераторів

Додаткові  пункти обігріву  в місті встановлять , якщо понад добу не буде світла й тепла. Таку  інформацію озвучили на засіданні виконавчого комітету Хмельницької міськради, яке відбулося 22 грудня. За словами міського голови, управляючі муніципальні компанії задля цього придбали вже 146 генераторів та додатково створили для них запас пального. Їх встановлять в усіх мікрорайонах міста. З адресами визначились, вони будуть нанесені на інтерактивну карту. Також дізнатися про їхнє місце розташування  можна безпосередньо в управляючих муніципальних компаніях.

«Також затвердили адреси ще 20 стаціонарних пунктів обігріву й перебування. Ними зможуть користуватися містяни, якщо електропостачання, теплопостачання і водопостачання будуть відсутні понад 24 годин. У пунктах буде тепло, електроенергія за рахунок генераторів, підвізна вода, зв’язок», — зазначив Олександр Симчишин.

Всього  виконавчий комітет розглянув 45 питань, які стосувалися життєдіяльності тергромади.  Зокрема було ухавалене  й рішення щодо  компенмації   50 відсотків оплати  за навчання у вишах  учасникам російсько-української війни та їхнім дітям, яких цього року в громаді 68 осіб. Також за рішенням виконкому  виділили майже 400 тис. грн на  одноразову матеріальну допомогу для 107 мешканців  громади. Погодили  також передачу гуманітарної допомоги для Ізюму, Херсону, Миколаєва..

Євген Ковтун

Back to top button