У розпорядку дня — прогулянки, руханки й безпека

Із 1 червня у закладах дошкільної освіти Хмельницького розпочинається літня оздоровча кампанія. У червні працюватимуть усі дитячі садки, у липні — 16 чергових, у серпні — 14. Відповідно для малюків влітку змінять звичний режим дня.

Діти менше займатимуться в приміщеннях закладів освіти. Більше часу проводитимуть за їх межами під час рухової активності на свіжому повітрі, якщо будуть сприятливі погодні умови. Крім того, зміниться раціон, оскільки з’являться сезонні фрукти й овочі”, — розповіла в.о. директора департаменту освіти та науки міської ради Ольга Кшановська.

За її словами, у Хмельницькому працюють 55 дитячих садків. А скільки малюків претендують на організований відпочинок і літнє оздоровлення? “Точно важко спрогнозувати, скільки дітей в обласному центрі буде відвідувати заклади дошкільної освіти у літній період. Орієнтовно очікуємо, що це буде 3-4 тисячі”, — пояснила посадовиця і також розповіла, що в у більшості сіл старостинських округів Хмельницької громади дитячі садки працюватимуть у червні, в інші літні місяці немає попиту на їх роботу. Які саме дитячі садочки працюватимуть — у департаменті радять батькам за детальною інформацією звернутися до керівників закладів дошкільної освіти, до яких ходять діти.

Нагадаємо, щороку 1 червня в Україні розпочинається кампанія оздоровлення та відпочинку дітей. Нині вона відбуватиметься з урахуванням підвищених безпекових вимог: оздоровлення та відпочинок дітей проходитиме лише у відносно безпечних регіонах України з дозволу військових адміністрацій та у закладах, які мають укриття. Таке рішення прийняли на засіданні Штабу з координування організації та проведення оздоровлення та відпочинку дітей спільно з МОНУ.

Вікторія Катрич

Back to top button