У старостинських округах Хмельницької громади розпочалися культурно-просвітницькі заходи

Дивні парадокси. Як би в свій час не занепадало культурне життя в селах, там народжувались обдаровані люди. Без музичної освіти і нотної грамоти їхні сильні голоси леготіли над селами, піснями люди розповідали про життя. А скільки українське село дало світу художників, письменників, музикантів! Зараз у селах також лунає пісня, пишуться полотна, складаються вірші, вишиваються картини. Мабуть, це така захисна реакція національного організму — спрацьовує потенціал генетичного коду нації, який не дозволяє нам розслабитись і загинути в час війни.

Об’єднати цей величезний культурний аматорський потенціал воєдино, аби кожне село мало свою творчу візитівку, вирішили в старостинських округах Хмельницької громади. Цикл культурно-просвітницьких заходів із спільною назвою “Візитівка мого села” розпочався в Центрі культури і дозвілля села Мацьківці.

Мешканцям громади представили концертну програму творчих колективів та виконавців старостинського округу з центром у селі Шаровечка, виставки дитячих малюнків, книжкову та виставку світлин фотогуртка “Краса”. Водночас місцеві умільці провели тут майстер-класи з рукоділля та різьблення, а відомий колекціонер і дослідник Станіслав Прилуцький привіз свою власну виставку старовинних предметів домашнього побуту.

Наступний культурно-просвітницький захід “Візитівка мого села” відбудеться 14 травня в Олешині, центрі старостинського округу. Організаторами усіх заходів є управління культури і туризму міської ради, центри культури та дозвілля, централізована бібліотечна система Хмельницької громади.

Ольга Сєргєєва

Back to top button