“Україну бачу вільною у снах та наяву!”

Нещодавно мав нагоду зустрітися із родичем, сином моєї племінниці Валентини з Гусятина Тернопільської області молодшим сержантом Василем Стремським, який нині боронить Україну від рашистів. Суворий, змужнілий чоловік якраз повертався з відпустки до бойових побратимів на Донеччину.
Як справжній патріот своєї Батьківщини Василь одним із перших пішов боронити її незалежність.
— Якщо не я, то хто? — ствердно сказав він у розмові. — Мої діти будуть щасливими лише у вільній, незалежній і сильній Україні. Тому, не задумуючись ні на мить, я став на її захист і стоятиму до кінця, до перемоги.
— Ти ж, Василю, справжній герой.
— Я не герой, — скромно відповів, — та Україну бачу вільною у снах та наяву!
Ми довго й душевно говорили — про непрості військові будні, успіхи й невдачі на полі бою, про емоційний стан воїнів на передовій, що мотивує їх протистояти сильному ворогу, зберігати “холодний розум” у складних ситуаціях, злагоджено працювати в команді… Василь щиро й відверто поділився зі мною своїми переживаннями, адже йому завжди була цінною і небайдужою моя думка, порада та підтримка.
От на таких хлопцях, які щодня демонструють виняткову мужність, героїзм і самопожертву, здатність у складних умовах діяти стрімко і рішуче, і тримається наш фронт, тримається вся Україна. Вони вселяються віру нації в те, що Україна обов’язково переможе імперську росію!
До речі, Василь Стремський нещодавно був відзначений командувачем Сухопутних військ ЗСУ й нагороджений нагрудним знаком “За особисту хоробрість”.

Низько вклоняюся патріотам і Героям незалежної України.
Василь ГУМЕНЮК,
генеральний директор підприємства “Алмаз”

Back to top button