«Урожайний» тиждень хмельницьких волонтерів: сотні посилок, автівки, медикаменти на передову

БФ «Волонтери Поділля» активно допомагає  Українській армії з 2014 року. Розгалужена мережа  збору  допомоги військовикам вражає: це сотні  волонтерських  контактів в Україні і за кордоном, щоденні пошуки необхідного спорядження, техніки  для армійців,  поштові відправлення, які доставляють волонтери фонду  в «гарячі» точки, куди не в змозі добратися «Нова пошта » та «Укрпошта».

На майданчику біля кінотеатру ім. Т Шевченка з початку літа волонтери обладнали свій «автомобільний  пост», де виставляють автівки, придбані за благодійні кошти, підготовлені до відправлення на передову. У липні 20 автівок всюдиходів , переобладнаних для   умов бездоріжжя, оснащених для роботи у бойових умовах, були придбані за  40 тисяч євро, які донатили на рахунки фонду, інші 5 – передали підприємці та благодійники.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку розповів  волонтер фонду Віталій Підгайчук.

Волонтер розповів і про небайдужих людей, які постійно допомагають у придбанні автівок та іншого спорядження. До прикладу, днями волонтери відправили на передову VolksvagenTransporter Т5, придбаний з допомогою добровільних помічників. Ці історії зворушливі і надихаючі, адже  серед помічників – і діти, і дорослі, які мешкають у Хмельницькому  і за кордоном країни. «Неймовірні дівчатка із міжнародної інтернет спільноти @_art.pet_  малюють тваринок, продають малюнки  і майже щодня перераховують по 100-200 грн. на рахунок нашого фонду. Креативні  французькі волонтери від @frankanafront  зібрали 1229 франків, які стали частиною нашого збору. Працівники УМК “Проскурівська”, УМК “Озерна”,, КП “Міськсвітло”, Хмельницької міської дитячої лікарні організували збір у колективах.Польський  внесок  має і придбаний @godsunup. Хмельничани, які перерахували на наш рахунок 5,10,20 гривень тут і Ваша частинка теж є! – зазначається на волонтерській вебсторінці.  Кожен внесок важливий. Твоя гривня сьогодні може змінити наше життя завтра!», –  йдеться у волонтерському повідомленні.

 

Придбані авто переобладнують під потреби військовиків, зокрема й карети «швидкої допомоги»: дооснащуюють обладнанням, перефарбовують елементи корпусудля маскування в умовах,  де доведеться працювати медичним автівкам. Днями таку карету, придбану в Німеччині, відправили нашим бійцям. Загалом за 6 місяців повномасштабного вторгнення волонтери БФ  передали на фронт 6 автомобілів «швидкої допомоги».

«Волонтерською поштою» також нещодавно  відправили 15 комплектів індивідуальних аптечок , які придбали польські друзі. І вже традиційно протягом  тижня пошта прийняла кілька сотень посилок від рідних, друзів військових. Тож заразом  відправили: автомобіль «швидкої допомоги та авто Transporter Т5 разом з комплектуючими,  а ще буржуйки, купу інструментів до мобільної автомайстерні для наших хлопців з ССО, шини, автозапчастини та продукти харчування.

Народна підтримка  потрібна нашим воїнам постійно, тому постійно волонтери БФ звертаються до небайдужих  за допомогою. Нині для наших  хлопців потрібні : буржуйки, теплий тактичний одяг, грілки для рук, москітні сітки. Все це можна приносити в  офіс «Волонтерської пошти» на вул. вул. Кам’янецьку,63/1. До того ж, волонтери прохають допомогти з паливом, адже одна поїздка на схід потребує від 300 літрів дизпалива.

Найзворушливіші помічники дорослих волонтерів –   діти, які особливо активно допомагали влітку, під час канікул.  Організовували ярмарки,концерти, навіть влаштовували свої блокпости. Маленьких помічників добре знають в офісі «Волонтерів Поділля». Ось і в день першого вересня, після перших шкільних занять, четверо друзів: Іринка, Артем, Кирило та Марк –  принесли в офіс фонду майже 10 тисяч гривень, які наярмаркували за два останні дні канікул. Діти продавали смаколики, брелоки, прикраси та багато іншого.

Волонтерський рух триває, він не має кордонів та  вікових обмежень. Адже   наша об’єднана допомога армії  має бути така ж потужна і невтомна, як і любов до наших захисників. .

Тетяна РУСА.

 

Back to top button