В закладах освіти Хмельницької громади впроваджують нову методику викладання предмета “Захист України”

Роблять це на базі нещодавно відкритого навчально-тренувального центру. Він повністю обладнаний для опанування військовою справою. Тут є класи домедичної, тактичної підготовки, стрільби, електронний тир, кімната розбирання і збирання зброї. Військові заняття для школярів ініціювали  міська рада. Зараз тут розпочалися практичні заняття з вогневої підготовки для старшокласників усіх закладів тергромади та учнів профтехучилищ.

До травня інструктори центру, які мають військовий досвід, навчатимуть учнів влучати в ціль з автомата Калашникова та пістолета. Стріляють у спеціальний екран, де з’являються мішені, які можуть бути рухомі або ж ні. Також тренувальна програма дозволяє виставляти відстань до цілі і навіть обирати погоду. Інструктори зазначають, що перед початком стрільб учнів спершу навчали поводженню зі зброєю та правильно її тримати. Навесні отримані навички учні закріплятимуть на полігоні.

Водночас  в центрі юнаки та дівчата закріплюють на практиці  теоретичні знання з долікарської медичної допомоги, які отримали в школі. За словами директора центру Олександра Сціборовського, в разі потреби вчителі предмета “Захист України” можуть звертатися до інструкторів, які допоможуть учням  опновувати й інші розділи цієї дисципліни. Зокрема, з топографії, інженерної підготовки та військової тактики. В свою чергу, вчителі констатують, що в старшокласників за час великої війни суттєво змінилось ставлення до вивчення цього предмета. Не виключено, що з часом школярів та учнів ПТУ вчитимуть управляти й  дронами.

 Ольга Сєргєєва

Back to top button