Ваша квартира ще не зелений сад?

У Хмельницькому запустили міський обмін домашніми рослинами

На базі освітньо-культурного та волонтерського простору Гончаренко центр у Хмельницькому запустили акцію з обміну домашніми рослинами. У такий спосіб організатори прагнуть популяризувати вирощування квітів та озеленення квартир. Участь в акції безкоштовна, охочі можуть поділитися своєю рослиною з незнайомцями, отримавши натомість нового зеленого друга.

Навіщо ця ініціатива? Хтось може урізноманітнити свою колекцію зелених друзів, а хтось отримати безоплатно свою першу рослинку і зайнятися новим хобі. Це можуть бути декоративні квіти або, скажімо, помідори чи мандарини, які також цілком можливо виростити на підвіконні квартири”, — зазначає директорка Гончаренко центру Вероніка Гоїк.

Акція стартувала 22 квітня і триватиме до 22 травня. Аби долучитися, завітайте за адресою: вул. Свободи, 18/2, 4-й поверх, офіс 45 та принесіть будь-яку кімнатну рослину на обмін. Поруч із вазоном організатори просять залишити невелику нотатку із назвою рослини та порадами щодо догляду.

В обмін на свій вазон чи паросток містяни можуть обрати для себе новий — серед тих, що вже принесли до центру. Якщо серед наявних рослин учаснику акції не сподобається жодна, можливість обміну зберігається: достатньо завітати до центру в будь-який інший день, дочекавшись “поповнення” на спеціальній полиці.

Головна ідея — озеленити домівку без витрачання додаткових коштів, знайти справу до душі. І не обов’язково приносити дорослу рослину: паростки, що тільки-но пустили коріння, також чудово підійдуть. Адже для когось це може стати справжнім квестом: виростити рослинку з маленького стебла”, — додають організатори.

Жанна Бойчук

Back to top button