Важлива лише перемога: Хмельнгицький міський голова про повернення земляків з російського полону

На своїй сторінці у фейсбук міський голова  поділився своїми думками  з хмельничанами стосовно останніх подій, які сьогодні  обговорюються на усіх рівняхі  в Україні, і за її межами, які  стали топ-новинами як  у вітчизняних,  так і закордонних ЗМІ.

«Найперше це, звичайно, повернення наших героїв, захисників Маріуполя. Повернулись додому і кілька  хмельничан, які були в рашистському полоні. Ця подія схвилювала нас усіх,  але ми не повинні впадати в ейфорію від таких світлих, емоційних звісток, тому що 215 героїв повернулися, але сотні, а то й  тисячі їх залишаються в полоні далі. Це захисники Маріуполя, оборонці Донеччини,  Луганщини, Харківщини, Чернігівщини, Київщини. Цих наших українців сьогодні катує орда, і кожен з нас, хто має можливість, має робити все, аби кожен український захисник  повернувся додому.

Другий момент – це так звана мобілізація, яку вже охрестили могилізацією, яка         викликав величезний резонанс. Могилізація в мордері, в орді попередньо визначена в 300 тисяч ординців, але тепер в пабліках багато пишуть, що це буде мільйон. Так, в орди гарматного м’яса багато. Для нас воїн –  це захисник , герой, це Людина насамперед. Для них це «ресурс». Вони програли свою так звану «воєнну операцію» і тепер не зупиняються ні перед чим, аби не дати перемогти нам. Я вважаю, що в нашому житті оця «могилізація» не змінює нічого. Для нас це – священна війна, ми воюємо за свою землю і за своїх дітей, їхнє майбутнє. Для усіх нас це розуміння, що маємо ще більше готуватися, бути готовими завтра змінити побратимів на передовій. І, звичайно, кожен з нас має працювати набагато більше, бо працюємо за себе і в пам’ять про наших героїв,  які загинули, за хлопців, які поранені, і зробити все, аби перемогти в цій війні. Нам своє робити: ставати сильнішими, тримати кулака, тримати стрій.  Ніщо не важливе, що було до 24 лютого: політичні розбіжності, рейтинги. Важлива лише перемога, лише вона має сенс. І маємо всі шанси для того, маємо лише докласти максимальні зусилля.

Вічна пам’ять, вічна слава всім нашим загиблим героям. Слава Українським воїнам, слава Україні!»

Back to top button