Весна аграріїв: сівба на завершенні, садіння в розпалі

На ланах Хмельниччини аграрії майже завершили весняну сівбу. Цьогоріч також збільшують площі під овочеві культури.

Посівну кампанію в області розпочали ще в середині березня. Заплановано засіяти яриною понад 850 тисяч гектарів угідь. Про це для медіа повідомила начальниця відділу агропромислового розвитку управління розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин Хмельницької ОВА Ванда Сердюк: “Сільськогосподарські підприємства забезпечені матеріально-технічними ресурсами для вчасного проведення посівної. Тому плануємо при відповідних погодних умовах, за тиждень-два посіяти всі ранні культури”.

80 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь виділені під ранні зернові: яру пшеницю, ячмінь, горох та овес. Станом на 10 квітня вже посіяли 48 тис. га ячменю (82%); 11,5 тис. га ярої пшениці (76%); 2,2 тис. га гороху (88%); 2 тис. га вівса (80%). Водночас аграрії вже сіють і пізні культури. Зокрема, висіяли кукурудзи на 1000 га із 200 тисяч запланованих. Паралельно сіють одно- та дворічні кормові культури. Цукровий буряк наразі посіяний лише на 25% площ запланованих.

В управлінні АПК області розповіли: в господарствах активно приступили до садіння картоплі. Взагалі цього року робитимуть акцент на вирощуванні овочів. Все тому, що в низці південних регіонів України ведуться бойові дії, інша — тимчасово окупована. Тому в нас площі під овочі збільшують, щоб покрити потреби подолян, а також внутрішньо переміщених осіб, за рахунок яких зросла кількість населення в області.

Наталія Лісова

Back to top button