Від дітей — для охоронців неба

Активісти ГО “Захист — об’єднання волонтерів” передали обладнання для бійців підрозділу протиповітряної оборони, який захищає небо над Хмельниччиною від ворожих повітряних атак. Це зенітний прожектор, придбаний за кошти трьох освітніх закладів міської громади, які долучились до акції “Захистимо небо разом!”, оголошеної волонтерами.

До цієї ініціативи долучилися ліцей №4 ім. Павла Жука, ЗДО №29 “Ранкова зірка” та ЗДО №49 “Дюймовочка”. В результаті вдалося зібрати протягом лютого 37 тисяч гривень. “Ми щиро дякуємо всім, хто долучився до цієї акції. Це надзвичайно важливе обладнання, яке вкрай необхідне для Сил ППО”, — зазначили волонтери.

Зенітний прожектор є важливим обладнанням для бійців протиповітряної оборони, оскільки він дозволяє виявляти та відслідковувати безпілотні літальні апарати (БпЛА), які можуть бути використані ворогом для здійснення розвідки або атаки на об’єкти інфраструктури. Завдяки зенітному прожектору бійці можуть оперативно виявляти та нейтралізувати потенційну загрозу.

“Радіємо, що частина наших донатів послужила захисту повітряного простору Хмельниччини! Колектив та родини вихованців ХЗДО №29 зібрали 7500 грн, які передали в ГО “Захист — об’єднання волонтерів” на прожектор”, — йдеться на Фейсбук-сторінці “Ранкової зірки”.
Нагадаємо, у рамках акції “Захистимо небо разом!”, в якій взяли участь освітні і культурні заклади, представники бізнесу, блогери, донори, вдалося передали бійцям батальйону ППО в січні 2024 року п’ять автомобілів-пікапів з відповідним обладнанням для виконання бойових завдань на території області.
Вікторія Катрич

Back to top button