Від того, як спить подружжя в своїй спальні, залежить щастя і добробут в сім’ї

В давнину люди вірили, що досягненню гармонії в парі сприяє те, з якого боку від жінки спить чоловік. Раніше жінка мала спати зліва, адже правою рукою чоловік тримав зброю, якою мав захищати своїх рідних від хижих звірів та ворогів. І діти мали своє місце — зліва від мами. І дитяча колиска теж зліва.

У слов’ян існувало чітке правило: дружина повинна спати праворуч від чоловіка. Тоді той, кому вона довіряє, буде ліворуч. Тобто її чоловік. Саме від цього і пішов відомий вираз “права рука”, тобто вірний та надійний помічник.

А ще у стародавніх існувала думка, що права рука є символом відкритості та правди. Навіть зараз, вимовляючи присягу, на Біблію кладуть саме праву руку. За етикетом вітаються, протягуючи праву руку, чим демонструють свої добрі наміри. А ось ліва рука здавна вважалася символом обману, підступності. Тому чоловік, який не хотів, щоб його дружина була йому невірною, лягав ліворуч від неї.

На те, з якого боку сплять чоловік та дружина, звертали увагу не лише слов’яни. Згідно з феншуй жінка повинна спати з правого боку від чоловіка, адже ця сторона вважається “жіночою”, з унікальною енергією. Лягаючи ліворуч, жінка ніби пригнічує її.

Сучасна медицина вважає, не важливо, як саме розташовується подружжя у своїй спальні, головне — здоровий і міцний сон. Якщо ви полюбляєте спати на боці, краще обирати правий, щоб вага внутрішніх органів не тисла на серце. Якщо спите на спині, обирайте такий бік, щоб не заважати спати партнеру.

Гарний, міцний, спокійний сон — запорука фізичного і психічного здоров’я. Пам’ятайте це.

Back to top button