Волонтерський рекорд: хмельничани в студентському спорткомплексі сплели тисячу маскувальних сіток для ЗСУ

Напевно, уже кожен із хмельничан оволодів тонкощами маскувального ремесла: сітки та костюми та військову техніку для ЗСУ ми почали плести ще у 2014, і тоді група наших волонтерів “Маскути” стала відомою на всю Україну: вони виготовляли сітки велетні і захисні костюми для воїнів, і свої витвори лагідно назвали “мавками”, як обереги для наших захисників. А з початком повномасштабної війни, коли в Україну з кінця лютого посунули полчища рашистів, сітки почали плести у кожному спортзалі, у торговельних центрах, закладах культури і освіти скрізь, де це дозволяли робити виробничі площі. Уже тисячі маскувальних засобів відправлені на фронт, допомагають воюють нашим захисникам.

Своєрідний рекорд підсумували волонтери, які працюють у спорткомплексі Хмельницького національного університету, що на вул. Інститутській, 8/2: з початку активних бойових дій тут плетуть сітки для українського війська. Завдяки злагодженій роботі уже тисячну сітку передали військовим. Загальна площа переданих сіток для ЗСУ 24000 кв. м. Проте потреба в таких маскувальних засобах є постійно.

Ініціаторами роботи на спортивній арені навчального закладу став благодійний фонд «Мир та Відродження», який об’єднав наколо волонтерів, благодійників та небайдужими громадянами. На жаль, зараз кількість бажаючих долучитися до плетіння сіток дещо зменшилася. Волонтери закликають усіх небайдужих долучатися до цієї надзвичайно потрібної справи.

Робота триває щоденно з 9.00 до 19.00. Кожен може долучитися та зробити свій внесок у спільну перемогу!

Тетяна Русанівська.

Back to top button