“Ворогам — кришка!”

Активісти ГО “Захист — об’єднання волонтерів” долучилися до всеукраїнської акції “Ворогам — кришка!”. Її ініціював благодійний фонд “Овес”. В рамках ініціативи збирають кришечки від пластикових пляшок та інших ємкостей, аби переробити, а за отримані кошти придбати БпЛА.

Оскільки осередки “Захисту” діють у кількох районах Хмельниччини, вона стала обласною і, звісно, волонтери закликають долучатися й хмельничан. Принести кришки можна у волонтерський центр за адресою: вул. Кам’янецька, 76. Також їх збирають волонтери з філій “Захисту” в Городоцькій та Ізяславській громадах. До речі, за рік з лишком жителі Городоцької громади зібрали понад 600 кг пластикових кришок.

Наша акція розпочалася з ініціативи Романа Ющишина, нашого волонтера з Городка, який, власне, започаткував цю корисну справу: організував кілька точок збору пластику в своєму місті, розповіла волонтерка “Захисту” Наталія Кошай. Допомогти нам може кожний охочий. Бокс зі збору кришечок можна розмістити на своєму робочому місці, в класній кімнаті чи вдома. А потім пакунок принести у наш волонтерський центр”.

Кришечки від ПЕТ-пляшок є вкрай цінною вторсировиною. Внаслідок переробки отримують пластикові гранули, які йдуть на виготовлення меблів, канцтоварів, одноразового посуду. Втім переробці підлягають не всі. “Збираємо кришки виключно від харчових продуктів, води, йогуртів, соків. Від ємкостей з побутовою хімією, шампунями, ліками не підходять. Якщо ж у когось назбиралося багато кришок, волонтери можуть під’їхати і забрати”, зазначила пані Наталя.

Така ініціатива корисна не лише для збору коштів для ЗСУ, а й для охорони довкілля, кажуть волонтери.

Ольга Озерна

Back to top button