Воїнам потрібні сітки, волонтерам – руки: хмельничан просять долучатися до плетіння маскувального спорядження для ЗСУ

На сході вже випав сніг, давно поріділи ліси, які до осені ховали  за зеленню позиції наших бійців,  і у волонтерському центрі  ГО «Захист» нині   цілоденно, без вихідних плетуть  сітки і костюми-«кікімори» для білого маскування.

Сіток різного розміру  і «кікімор»  потрібно  дуже багато, то ж бійці з передової звернулись до «Захисту» надіслати їм необхідне маскувальне спорядження. Волонтерська група «Маскути», яка  з 2014 року  освоїла сіткове виробництво,  взялась за виконання  замовлення. До речі, з початку  повномасштабного вторгнення «Маскути» відправили вже на фронт  понад 2500 маскувальних сіток різного розміру  та понад 1700 костюмів-химер.  І ті, й інші є розхідним матеріалом, тому в них завжди є гостра  потреба. «Наразі ми змушені ставити в чергу прохання військових через нестачу волонтерів. А на передовій потребують великої кількості білого маскування. Збільшились запити на великі маскувальні сітки. І наших  рук не вистачає, —  написала у  Фейсбуку керівниця волонтерської групи Ірина Ковалевська. —  Запрошуємо усіх небайдужих, навчимо, звеселемо, пригостимо чаєм. З вас – час і руки. Приходьте з вашими дітьми, колегами, друзями Працюємо на Кам‘янецькій 76 щоденно».

І одночасно дякують усім, хто постійно допомагає. «Привезли з Олешина один мішок сітки-основи на суму 4600 грн, яку закупили за зібрані кошти. Дякуємо волонтеру Володимиру Морозу, який не вперше привозить сітку власним транспортом. Також вдячні вчителю міської музичної школи №1 Назару Стремедловському за постійну доставку сплетених сіток на “Захист” та іншим нашим добродійникам», —  повідомили у соцмережі.

На прохання волонтерів  вже відгукнулись  працівниці магазину «Медтехніка» та СТ «Троянда»: задонатили на основу для сіток тисячу гривень і весь день  плели з волонтерами  сітки. А  волонтери «Захисту» знову звертаються за допомогою  до хмельничан, аби разом виконати вчасно замовлення з передової.

Вікторія Катрич.

 

Back to top button