Все ще під “прицілом”

Хмельниччина перевищила епідпоріг захворюваності на ГРВІ, COVID та грип на 62%. Найбільше хворіють діти віком від 5 до 17 років. Зростання захворюваності спостерігають не у всій області. Зокрема, у північній частині вона пішла на спад, а найбільше випадків фіксують у Хмельницькому та Кам’янець-Подільському районах.

Про це на нещодавньому брифінгу поінформував генеральний директор Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб, головний державний санітарний лікар області Микола Габрикевич. За його словами, кількість зареєстрованих випадків ГРВІ зросла на 2 тисячі і наразі зареєстровано понад 12 тисяч випадків. Найважче переноситься грип А, найчастіші ускладнення — пневмонії. Понад 450 людей перебувають у стаціонарах. Одна людина померла. Ще в однієї пацієнтки зафіксовані одразу і грип А, і ковід, — зазначив Микола Габрикевич. Також лікарі щотижня фіксують три смерті від ковіду, це люди старші 65 років. За даними анамнезу, вони не мали щеплень. Вакцини вистачає, але вакцинація проводиться повільно, за минулий тиждень лише 30-40 щеплень. Нового виду штаму коронавірусу “Дженні” поки що не зафіксовано.

Упродовж тижня майже 2 тисячі нових випадків лікарі зареєстрували на території Хмельницького району та міської громади. У Хмельницькому епідеміологічну ситуацію моніторять щодня. Аби запобігти поширенню інфекцій, громадам, де це потрібно, рекомендують переводити заклади освіти на онлайн навчання, — зазначив Микола Габрикевич. Наразі рішення Держкомісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації щодо переведення освітніх закладів у Хмельницькій міській громаді на дистанційне навчання немає.
Наталія Лісова

Back to top button