Вибір – честь і відданість: курсанти Хмельницької Національної академії Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького присягнули на вірність українському народові

«Присягаю Українському народові, завжди бути йому вірним і відданим, обороняти Україну…» – над плацом Національної  академії  Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького 2 серпня лунали хвилюючі слова Військової Присяги  від першокурсників, які обрали своєю професією і життєвим обов’язком захищати кордони і  територіальну цілісність  Батьківщини.

Серед цьогорічних першокурсників, окрім випускників шкіл, є й військовослужбовці за контрактом, випускники військових ліцеїв, учасники бойових дій та діти тих, хто у цей час захищає Україну від російського агресора. Батьки сімох курсантів у боротьбі за свободу та незалежність нашої країни віддали найдорожче – своє життя.

Після виконання Державного гімну та хвилини мовчання за героями, що віддали життя за Україну, курсантів привітав ректор   академії, генерал-майорОлександр Луцький. «Пам’ятайте, що захист Батьківщини – це святий обов’язок кожного, перед усім – в пам’ять про героїв, які віддали життя за вільну Україну!», – звернувся він  до першокурсників, які вже пройшли початкову військову-прикордонну підготовку. За перший місяць перебування у виші хлопці та дівчата виборювали право з гідністю носити свої перші погони та зелений берет прикордонника, пройшли тренувальний  тактичний вишкіл.

Молитву за Україну та українських воїнів звершив єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський ПЦУ  Павло Юристий. А після проголошення Військової Присяги, яка супроводжуватиме захисників кордонів впродовж всього життя, на адресу першокурсників лунали вітальні та напутні слова від гостей свята.

З вітальним словом від Хмельницької територіальної громади звернувся до курсантів міський голова Олександр Симчишин і поділився враженнями від хвилюючої події на своїй сторінці у Фейсбуку: «Напевно, одні із найсміливіших, найкращих, найвмотивованіших офіцерів, ті, які обирають військову форму і зброю свідомо у час війни!

Мав честь бути присутнім на присязі курсантів Національної Академії Державної прикордонної служби ім. Б. Хмельницького. Складно уявити емоції батьків, які в такий складний час сьогодні благословляли дітей на шлях військового. А за молодь я гордий – попри війну сотні хлопців і дівчат хочуть стати прикордонниками. Вони не бояться, вони свідомі свого майбутнього! Коли вони в один голос зачитували слова святої Присяги… бігли мурашки по шкірі і додавалося віри у наше Українське Майбутнє! Честь! Тримаймо стрій!»

Вікторія Катрич.

 

 

Back to top button