Вимушений крок: у Хмельницькому з 1 липня пасажири платитимуть за проїзд у громадському транспорті більше

Рішення про встановлення нових тарифів   і в комунальному, і в приватному пасажирському  транспорті ухвалили депутати хмельницької міськради на черговому засіданні виконавчого комітету. Такий крок, за словами міського голови Олександра Симчишина,  вимушений, але  обґрунтований, оскільки ціна на пальне зросла вдвічі і більше.

«Ми понад 2 місяці відтягували цей крок, перевізники з кінця квітня зверталися до нас із проханням підняти вартість проїзду до 16 гривень. Ми розуміємо об’єктивну складову зростання, бо в попередньому тарифі вартість пального була закладена 24 гривні за літр, а зараз вона більше 50 гривень, а дизпаливо – майже 60. Разом з тим тариф у нашому місті залишається одним із найнижчих у регіоні», – зазначив міський голова.

Наразі вдвічі підняти ціну за проїзд, як того вимагали перевізники, депутати не погодились.  Відтак з 1 липня тариф на проїзд у тролейбусі зросте з 6 грн до 7 грн, для власників  електронного квитка він коштуватиме 6 грн.  В автобусах і маршрутках проїзд буде 12 гривень. Тож розрив між проїздом в електротранспорті та автотранспорті. який раніше був 2 гривні – зараз збільшився до 5 гривень.

 Ольга Сєргєєва

Back to top button