Виїзні бригади хмельницьких медиків працюють в селах громади

Спільні консультативні бригада, до складу якої входять медичні працівники комунальних підприємств  проводять прийоми у селах громади.

З пацієнтами працюють лікарі акушер-гінекологи, сімейні лікарі, медсестри. Окрім консультацій  медичні бригади проводять гінекологічні обстеження, УЗД, ЕКГ, вимірювання артеріального тиску, вакцинують пацієнтів (COVID-19, дифтерія, правець), здійснюють забір крові та сечі  для проведення аналізів.

Днями  спільна консультативна бригада, до складу якої входили медичні працівники комунальних підприємств «Хмельницький міський центр первинної медико-санітарно допомоги №2» і «Хмельницький міський перинатальний центр», працювала в селі Іванківці. Окрім  медоглядів та профілактичних заходів, лікарі проводили пацієнтам експрес-тести, призначали  лікування та забезпечували хворих базовими медикаментами. Усі медпослуги і  для переселенців, і для  місцевих жителів безплатні.

За словами лікарів,  проблема нині не стільки логістична, скільки психологічна — пацієнти, як правило, відкладають поїздку до Хмельницького, обмежуючись лише послугами амбулаторій  за місцем проживанням, де немає вузькопрофільних лікарів. Відтак практика  виїзних медичних  бригад  доводиться  досить ефективна.

Євген Ковтун

Back to top button