Як приборкати насильника?

У Хмельницькій територіальній громаді працює мобільна бригада при КУ “Центр запобігання та протидії домашньому насильству”. Фахівці мобільної бригади надають екстрену соціально-психологічну допомогу постраждалим, оперативно реагуючи на виклики.

Про створення цієї комунальної установи та затвердження Положення про неї йдеться в рішенні 41-ї сесії від 14.06.2024 р. Хмельницької міської ради. Основна перевага бригади полягає у її швидкій мобільності, йдеться у повідомленні на сайті міської ради. Команда негайно прибуває на місце події, що дозволяє вчасно виявити випадок насильства, надати необхідну підтримку та скерувати постраждалих до інших відповідних служб. Мобільні бригади надають допомогу всім постраждалим, незалежно від статі, статусу чи місця проживання. Підтримка доступна як мешканцям місцевих громад, так і внутрішньо переміщеним особам.

Основні функції мобільних бригад: надання екстреної психологічної допомоги постраждалим особам; реагування на повідомлення про випадки насильства, зокрема кризове втручання; інформування про медичні, юридичні та інші доступні послуги для подолання наслідків насильства; роз’яснення постраждалим їхніх прав і можливостей отримання допомоги; проведення інформаційно-просвітницької діяльності. До складу кожної мобільної бригади входять двоє фахівців (психолог та соціальний працівник) і водій з автомобілем, що забезпечує швидке реагування на виклики. Ці служби є частиною комплексної системи захисту, спрямованої на запобігання повторним випадкам насильства.

Ольга Озерна

Back to top button