Як виростити мікрозелень вдома: виявляється – просто

Взимку, коли стають недоступними більшість свіжих овочів, фруктів і ягід, поповнити організм корисними речовинами можна завдяки мікрозелені. Її додають до салатів, прикрашають різноманітні страви — це корисно, смачно й красиво.

У тому, щоб виростити мікрозелень у себе вдома, немає нічого складного.

Найкраще проростає редиска, капуста, рукола, крес-салат. Вони швидко порадують гарним урожаєм. А для початківців рекомендуємо обрати горох — він ніколи не підводить, добре проростає та майже нічим не хворіє. Для висівання можна використовувати будь-які контейнери з кришками або накривати плівкою. Підійде тара від магазинних овочів чи солодощів.

Для початку необхідно наповнити ґрунтом для розсади контейнер. Важливо: у ємності обов’язково мають бути передбачені дренажні отвори.

Наступний крок — розрівнювання ґрунту. Прослідкуйте, щоб ніде не було великих грудок землі.

За допомогою дерев’яної шпажки сформуйте невеликі борозенки, глибина яких повинна становити до 1 см.

Змочіть борозенки водою кімнатної температури, а поки можете замочити насіння відповідно до інструкції, вказаної на упаковці.

Після висіву посадкового матеріалу в борозенках знову збризкайте їх водою з пульверизатора і присипте ґрунтом.

Збризніть водою ще верхній шар ґрунту та закрийте контейнери харчовою плівкою. Ємності з майбутньою мікрозеленню помістіть на підвіконня, з гарним освітленням. Пам’ятайте: тривалість світлового дня не може бути меншою за 6 годин. Важливе значення має і температура повітря — вона має бути не менше ніж +18…+24 градусів.

Після того, як будуть помічені перші паростки, плівку необхідно зняти. Рекомендується обприскувати посадки з пульверизатора тричі на день.

Back to top button