Як змінився ринок праці Хмельниччини

Фахівці Хмельницького центру зайнятості повідомляють, що станом на 1 жовтня кількість зареєстрованих безробітних в області становила 3,2 тисячі осіб, з них 215 учасників бойових дій, 723 безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб.

Серед безробітних, як і раніше, переважають жінки — 76%, 41% мешканці сільської місцевості; 25% молодь.

У січні-вересні 2024 року послугами обласної служби зайнятості скористалися 21 тисяча громадян. Про потребу у кваліфікованих працівниках в області поінформували 4118 роботодавців. В базі даних Хмельницької ОСЗ налічувалось 15,6 тисячі вакансій. Середній розмір оплати праці 11 тисяч гривень.

Понад 58% вакансій, наданих у службу зайнятості, припадає на робітничі професії. Найбільший попит на працівників спостерігається в переробній промисловості, оптовій та роздрібній торгівлі, сільському господарстві. Затребуваними залишаються продавці, лікарі, швачки, водії автотранспортних засобів, кухарі, бухгалтери. Крім того, існує потреба в робітниках найпростіших професій, а саме: двірниках, вантажниках, підсобних робітниках та інших.

З початку року, за сприяння Хмельницької обласної служби зайнятості, працевлаштовано 9,2 тисячі осіб, залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру 2,2 тисячі, організовано професійне навчання для 1105 людей, а також 1090 осіб отримали ваучер на навчання.

За результатами оцінки бізнес-плану та проведеної співбесіди, з початку року Державний центр зайнятості ухвалив позитивні рішення щодо надання грантів на старт або розширення свого бізнесу

За інформацією Хмельницького обласного центру зайнятості

Back to top button