Єдність — наша найпотужніша зброя

105 річницю від дня Соборності, дня проголошення Української незалежної держави у 1918 році українці відзначили в 698 день повномасштабної російсько-української війни. Минуло більш ніж століття від вікопомного Акта Злуки Західної і Центральної України в єдину соборну демократичну державу, а ворог, який віками намагається знищити українську свободу, державу і нашу національну єдність, той же — загарбницька росія.

Ми, українці, маємо пам’ятати і шанувати свою історію, написану життям і кров’ю героїв вже не минулих поколінь, а нинішнього, наповнену трагедією мільйонів українців, дою яких розтерзала війна.

З нагоди Дня Соборності у Хмельницькому відбулись урочисті просвітницькі заходи в усіх освітніх закладах та установах культури. Представники громадськості, влади, військових та силових підрозділів, ветерани, депутати поклали квіти до пам’ятника Героям Небесної Сотні та Стели пам’яті, до пам’ятників, меморіальних дощок видатним борцям за соборну та незалежну українську державу.

“Живемо у час, коли Соборність, Єдність — не просто красиві слова. Це запорука нашого виживання та існування, як Нації. Єдність — коли один за всіх і всі за одного — це наша найпотужніша зброя! Україна — цілісна, неподільна. За наш Дім ми усі відповідальні і разом захищаємо його від ворога. Працюємо на Перемогу!”, — зазначив на своїй сторінці в Фейсбуку міський голова Олександр Симчишин з нагоди 105-ї річниці державного свята.

Наталія Лісова

Back to top button