З тротуарами та велодоріжками: у Хмельницькому збудують міст через Південний Буг

У Хмельницькому коштом державного бюджету  будуватимуть міст у мікрорайоні Гречани. Він стане  пішим та транспортним коридором між  обласним центром та селом  Олешин, яке входить  до Хмельницької тергромади. 

Тендер  на  розробку проєктно-кошторисної документації для будівництва мосту через Південний Буг був оголошений  в січні цього року. Наразі усі необхідні процедури, в тому числі інженерно-геологічні та інженерно-геодезичні роботи вже завершені. Разом з  експертизою проекту це обійшлося бюджету громади майже у 343 тисячі гривень. А ось зводити міст будуть виключно коштом державного бюджету. Відтак 22 червня  на позачерговій сесії Хмельницької міськради депутати делегувати Службі місцевих доріг Хмельниччини повноваження замовити будівництво. Розпочнеться воно після того,  як служба місцевих доріг проведе тендер для визначення підрядника.

«Довжина мосту становитиме 33 метри. Він матиме дві смуги руху, два тротуари та велодоріжки. Коли ще замовляли виготовлення проєкту, розуміли, що будуватимемо міст зі залученням державного фінансування», — зазначив  заступник міського голови, директор департаменту інфраструктури міста Василь Новачок.

Нагадаємо,  міст між мікрорайоном Гречани та селом Олешин був прокладений місцевими жителями ще   в 70-х роках. Він не відповідає жодним державним нормам і зараз знаходиться в аварійному стані. Проте люди, аби не накидати «гак» і скоротити відстань з обласного центру до села, досі ним користуються. Так само на свій ризик  їздять  через міст й автомобілі. Після того, як  село Олешин  увійшло до складу Хмельницької тергромади,  міськрада вирішила збудувати міст, який  повністю відповідатиме усім стандартам, що забезпечать і безпеку руху і проїзд автотранспорту.

Ольга Сєргєєва

Back to top button