З тривогами, але результативно

У Хмельницькій міській раді сьогодні відбулася 44-а сесія під головуванням Олександра Симчишина.

Двічі депутати міської ради змушені були переривати свою роботу через повітряні тривоги, агресор тримав у напрузі всю Україну, запускаючи кинджали. Сесія завершилася теж під звук сирен, але депутати все ж проголосували за важливі питання. Більшість з них напередодні Дня міста стосувалися вшанування пам’яті Героїв-захисників.

Зокрема, депутати проголосували за присвоєння звання “Почесний громадянин Хмельницької громади” 72 воїнам-землякам посмертно. Відзнаки та грошову виплату 160 тисяч гривень міський голова Олександр Симчишин вручатимемо родинам на День міста. У бюджеті на це передбачили понад 11,5 млн грн.

Таке рішення, на жаль, ми голосуємо вже вдруге за цей рік, — коментує підсумки сесії міський голова. — Відсьогодні діти полеглих хмельничан, полонених та тих, хто зник безвісти, безкоштовно навчатимуться у наших мистецьких школах.

Офіційно заснували літературну премію імені Євгена Ролдугіна. Женя був автором книги “Час відважних”. Таким чином, ми увіковічнюємо пам’ять про нього. Премія становитиме 24 тисячі гривень і визначатиметься у різних номінаціях: для юнацтва та молоді, за прозові та поетичні твори. Вручатимемо її на День добровольця, бо Євген був одним із перших добровольців у громаді, хто отримав офіційне посвідчення про це”.

Крім того, вулицю Гарнізонну депутати офіційно перейменували. Відтепер вона носитиме ім’я Героя України, воїна ССО Володимира Дудченка.

Поставили крапку в заселенні внутрішньо переміщених осіб на вул. Кам’янецькій, 74. Плануємо наступного тижня вручити до 100 ордерів на заселення у капітально відремонтоване житло, здебільшого смарт-квартири. Вже бачимо, що майже всі заселені родини — сім’ї тих ВПО, хто воював або воює нині”, — каже Олександр Симчишин.

Депутати також підтримали рішення про створення ще одного індустріального парку в Хмельницькій громаді.

Жанна Бойчук

Back to top button