За графіком, але частково: у Хмельницькому ремонтують дороги та прибудинкові

На будівництво, капітальний ремонт, реконструкцію та утримання автомобільних доріг у 2022 році міськвиконком планував виділити 88 млн. гривень. Втім, головною витратною статтею місцевого бюджету нині стала допомога ЗСУ та постраждалим від війни українцям.

Та, незважаючи на складні умови нинішнього життя, дорожнє та вуличне полотно в місті все ж лагодять, і зараз тривають поточні ремонти, зокрема, вулиць та заїздів до прибудинкових територій. Адже асфальтне покриття подекуди за зиму добряче ”зносилось” і сяє ковдобинами, які стають справжньою перешкодою і для пішоходів, і для водіїв. Приміром, мешканцям будинку на вулиці Шухевича, 11, щоб добратися з вулиці, доводилося обходити вибої та ями, які в дощову пору перетворювались у калюжі, навіть проїхати машиною було нелегко. Таких перешкод було чимало, то ж маневрувати доводилося постійно. У травні заїзд до прибудинкової комунальники відремонтували.

Дорожники встелили 400 квадратних метрів нового асфальтобетонного покриття, повністю відфрезерували цю ділянку. Суцільним асфальтоукладником перетягнули повністю новим асфальтобетонним покриттям заїзд до Шухевича, 11. На черзі прибудинкові території на Інститутській, Бандери та на проспекті Миру”, — розповів в.о. директора КП БРЕД Володимир Шваєнко.

Тепер тут набагато зручніше стало проїжджати, — задоволений мешканець будинку №11 Петро Гук. — І калюж немає, і пішоходи та водії задоволені. Ремонт зробили якісний”.

Ремонтувати заїзди до прибудинкових планують і на інших вулицях міста. “Вже закінчуємо ремонт на Інститутській, 18/1. Також розпочали роботи на Інститутській, біля будинків №10 та №3. За тиждень все зробимо. Вже завершені ремонти прибудинкових на проспекту Миру. Наступна наша ділянка — Бандери, 49/1. Також ще будемо далі працювати на двох об’єктах вулиці Шухевича: заїзди до будинків 1Б та 4/3, ” — розповів Володимир Шваєнко.

А от капітальних ремонтів у зв’язку з війною цього року не передбачають. “Кошти у нас загалом йдуть по виробничій програмі, — пояснює посадовець. — Поки що немає розподілу на прибудинкові і дороги. Лише коли ремонтуємо вулицю в певному районі, паралельно лагодимо там прибудинкові”.

Вікторія Катрич

Back to top button