Замість букета вчителям — донати ЗСУ: у Хмельницькому підбили підсумки благодійної акції

Понад 230 тисяч гривень зібрали у дев’яти закладах освіти  Хмельницького в День знань у рамках благодійної акції “Донат замість букета”. Про це повідомили в ГО «Захист – об’єднання волонтерів», яка ініціювала збір коштів на зарядні станції  для бойових підрозділів ЗСУ, що базуються на території Хмельницької громади.

« Якби  не наше військо, то ніякого Дня знань у нас би вже не було. Цьогоріч ми символічно поєднали День знань з благодійною ініціативою від  ГО «Захист об’єднання волонтерів» та долучилися до акції «Донат замість букета». Уся шкільна родина протягом дня мала можливість задонатити або взяти участь  також у благодійній лотереї. Спільними зусиллями ми змогли зібрати 39 902 грн, які будуть спрямовані на допомогу нашим військовим”, — розповіла директорка початкової школи №1 Тамара Газда. Понад 35 тисяч гривень — результат першоверенсневого збору на військові повербанки в ліцеї №2, про це повідомила директорка закладу  Інна Мігунова.

Підсумок Дня знань у ліцеї №11 (колишня гімназія №2) — 25 тисяч гривень на «бандероповери». «Це дуже приємно, коли батьки, учні і педагогічний колектив  стали однією  громадою, яка працює для загального нашого блага — для перемоги, — розповіла учителька Ірина Хом’як. —  Це  об’єднує усіх по-справжньому».

Для восьмикласниці  ліцею Ярослави Козак та її мами Анни цей збір особливий: цього року їхня сім’я змушена була покинути рідний Харків, і нині  вони постійно підтримують  благодійні акції на допомогу ЗСУ з надією швидше повернутися в рідне місто. «Не хочеться чекати, склавши руки, а треба допомагати. Для мене це не просто відповідальність за наше майбутнє, це відчуття гордості, що ти приєднуєшся до великої справи, дуже потрібної, і твої 100, 200, 500 гривень «працюють» на придбання автомобілів, дронів, тепловізорів, повербанків. Тому будемо це робити до нашої остаточної перемоги», — каже Ярослава.

Координаторка благодійної акції, волонтерка «Захисту»  Лілія Аршинова  приємно вражена зібраною школярами міста  сумою. «Я вже мала досвід подібного збору по закладах освіти, але то був збір коштів для дитини, хворої на лейкемію. А  коли вже підходив час до першого вересня. я зрозуміла: так, букети порадують вчителів, це День знань, традиція, але донати зараз — надважливо. І ось бачимо результат. І хочу сказати хмельничанам: ви неймовірні!»

За зібрані кошти волонтери придбають 8 зарядних станцій, так званих «бандероповерів» для наших захисників. « Це дуже необхідні в польових умовах автономні станції, які дозволяють нашим воїнам заряджати радіостанції, старлінки, власні телефони , — розповіла голова ГО «Захист», ветеранка ЗСУ Катерина Луцик. — Це важливо, бо надійний зв’язок вкрай необхідний на фронті. Вже з дня на день зарядні станції будуть доставлені у волонтерський центр «Захист», і ми плануємо запросити військових,і  вони особисто подякують навчальним закладам Хмельницького». За активну позицію і допомогу  нашим армійцям волонтери вручили подяки  найактивнішим учням та колективам. Нагороди отримали колективи початкових шкіл №№1,2,4, ліцеї №№ 2,4,5,7,11, 18.

Та не лише донатами на зарядні станції  розпочали навчальний рік  наші освітні заклади. Осінній сезон смаколиків для ЗСУ відкрили хмельницький ліцей №10 та початкова школа №1. «Отримали від школярів печиво, цукерки, чай, каву для наших захисників та захисниць, а головне — це відчуття поваги до військових і віра в перемогу! Дякуємо учням, батькам та педагогам за активність та свідому громадянську позицію та закликаємо освітні заклади підхоплювати ініціативу колег, проводити благодійні збори, ярмарки, робити обереги і малюнки, разом з учнями плести маскувальні сітки — все це вкрай необхідно для наших військових», — йдеться в повідомленні на фейсбук-сторінці волонтерського «Захисту».

Тетяна Слободянюк.

.

Back to top button