Замість гаражів – пішохідна доріжка: в Хмельницькому демонтують ще 20 незаконно встановлених гаражів

 У Хмельницькому, в  мікрорайоні   Озерна демонтують самовільно встановлені гаражі. Таке рішення на крайньому засіданні  ухвалив виконавчий комітет Хмельницької міськради

Самовільно встановлені   гаражі-«черепашки» можна побачити  в багатьох дворах міста поруч з житловими будинками. Вперше  боротися з цим явищем в Хмельницькому почали в 2017. Тоді  в мікрорайоні «Озерна», зокрема,на вулиці Кармелюка, після того як власники не відреагували на попередження департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів,  самовільно встановлені металеві конструкції розібрали.  Після проведеної інвентаризації, були виявлені  незаконно встановлені гаражі й на інших вулицях. За рішенням виконкому  вони  також були демонтовані.

На крайньому засіданні члени виконавчого комітету ухвалили рішення щодо  демонтажу  ще майже 20 металевих гаражів на вулиця Залізняка. Жоден з них не має  дозвільних документів на встановлення.  Після того як усі конструкції будуть демонтовані, на їх  місці прокладуть пішохідну доріжку.

Водночас виконком ухвалив рішення  щодо демонтажу самовільно встановленої  огорожі  та навісів під паркомісця  на Старокостянтинівському шосе. За інформацією управління архітектури  та містобудування,  ці конструкції встановлені  на території загального користування. Відповідно вони   порушують права мешканців ОСББ.  В рішенні  виконавчого комітету зазначається, що власники автомобілів можуть оформити  земельний сервітут, тобто скористуватися правом користування чужою земельною ділянкою.

Наразі в Хмельницькому й надалі   демонтуватимуть   гаражі, які незаконно встановлені у дворах міста.

Євген Ковтун

Back to top button