Завтра в Хмельницькому замість приватних маршруток на маршрут вийдуть ще два комунальні автобуси

З 27 вересня    маршрут №35 «Озерна – Катіон»  замість маршруток виїдуть автобуси «Isuzu», які  обслуговує КП  «Хмельницькелектротранс».  Поки що їх лише два, але з часом буде чотири. Втім навіть за такої кількості автобуси зможуть перевозити більше пасажирів ніж  маломісні маршрутки, вони абсолютно нові і їхні габарити дозволяють брати у салон дітей на візочках, а це досить суттєво для батьків малюків. Крім того автобуси обладнані валідаторами, а відтак пасажири можуть розраховуватися за проїзд електронними квитками.

За словами міського голови, договір з приватним перевізником, який досі  забезпечував цей маршрут, розірвали  через виявлені  грубі порушення графіків руху та неякісне обслуговування пасажирів, зокрема й  відмову надання послуг пільговим категоріям населення. Водночас у соцмережах хмельничани скаржились на те,що   в гонитві за пасажирами, водії   під час руху влаштовували розбірки з водіями інших маршрутів. При цьому  використовували  нецензурну лексику, яку мимоволі  мали слухати  усі, хто був у салоні. за словами пасажиріва перевізники навіть зупиняли транспорт для з’ясування стосунків із конкурентами.

Відтак  заміна маломісних маршруток  на автобуси середньої та великої габаритності пов’язані  перш за все  з курсом  міста на  подальше  вдосконалення транспортної мережі та підвещення якості обслуговування пасажирів .

«Це чергові зміни, ми вже запустили нові маршрути: 3-ій, 4-ий, 5-ий, 8-ий. Тепер це і 35-ий. На черзі – 29-ий, 49-ий маршрути. Плануємо до кінця цього  року отримати нові тролейбуси, автобуси. Незважаючи на сьогоднішні виклики, на воєнний стан, транспорт має працювати  якісно, бо це – питання забезпечення життєдіяльності нашого міста», –  зазначив Олександр Симчишин.

Ольга Сєргєєва

Back to top button