ZAXID.NET -У Кракові сквер біля російського консульства матиме назву «Вільної України»

Четверо краківських депутатів голосували зі Львова

38 депутатів польського міста Краків одноголосно проголосували за надання частині площі біля консульства Росії назви сквер «Вільної України». Сквер розташований у Старому місті між вулицею Кроводерською і сквером Біборського.

Як повідомляє Радіо Краків, четверо із 38 депутатів взяли участь у голосуванні зі Львова.

«Це вияв солідарності з нашими сусідами і однозначна вказівка агресору – Росії – чиє консульство збоку», – кажуть краківські урядники.

Міський голова Львова привітав це рішення і подякував Польщі за підтримку України.

«Від початку російської агресії ще у 2014 році Польща була першою країною, яка відкрито назвала росію агресором. Сьогодні Польща приймає українців, як рідних. Десятки тонн мілітарних та гуманітарних вантажів безупинно йдуть з до нас саме з Польщі. Тому таке рішення – це ще один доказ справді братерської любові і підтримки для України. Бо без вільної України не буде вільної Польщі і вільної Європи», – прокоментував Андрій Садовий.

Нагадаємо, раніше у Вільнюсі, Ризі і Тирані також перейменували на честь України вулиці, де розташовані представництва Росії у цих містах.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter

Джерело https://zaxid.net/u_krakovi_skver_bilya_rosiyskogo_konsulstva_matime_nazvu_vilnoyi_ukrayini_n1540937

Джерело -> https://top-news.com.ua/mista/lviv/u-krakovi-skver-bilya-rosijskogo-konsulstva-matyme-nazvu-vilnoyi-ukrayiny/

Back to top button