Зцілює не гірше ліків

З початком повномасштабного вторгнення російських окупантів українці роблять усе можливе у наближенні Перемоги. Медичні працівники хірургічного відділення №2 Хмельницької міської лікарні — на варті здоров’я хмельничан, а також надають кваліфіковану допомогу пораненим бійцям, вимушеним переселенцям і тим, хто працює в тилу. Очолює відділення знаний на Поділлі лікар-хірург Ігор П’єнтий.

Дитинство і юність Ігоря Васильовича пройшло у мальовничому райцентрі Білогір’я, що на Хмельниччині. Ще в малолітті хлопець хотів стати хірургом і здійснив свою мрію. Повагу від лікарської праці, вочевидь, йому прищепив батько Василь Порфирович (вічна йому пам’ять) — відомий лікар-отоларинголог не тільки на Білогірщині, але й далеко за її межами. Після закінчення Тернопільського державного медичного інституту в 1995 році Ігор Васильович проходив інтернатуру в хірургічному відділенні Хмельницької міської лікарні. Потім працював у Теофіпольській та Ізяславській районних лікарнях. Попервах було нелегко, але підтримка колег надавала впевненості та сил, операції доводилося проводити щодня: планові, позапланові, екстрені, коли час на порятунок людського життя вимірювався ледь не секундами.

За короткий час молодий лікар завоював авторитет і повагу серед хворих та колег. Завдячуючи “золотим” рукам Ігоря Васильовича його пацієнти знову мають можливість повноцінно жити й працювати, бавити дітей та онуків. Понад 15 років Ігор П’єнтий працював за обраним фахом, з 2013-го він — лікар-хірург хірургічного відділення №2 Хмельницької міської лікарні, а з 2021 року очолив його. “Порядний, принциповий, добрий, вимогливий, уміє працювати в екстремальних умовах”, “Його серце завше відкрите для тих, хто працює поруч”, — так говорять про завідувача його колеги та пацієнти.

Відділення на 60 ліжок оснащене сучасним обладнанням, що дає змогу на високому рівні проводити хірургічні операції з гнійними ускладненнями цукрового діабету, ампутаціями кінцівок, реконструктивні операції на магістральних артеріях тощо. Цьогоріч виконано понад 120 таких оперативних втручань.

Більшу частину свого робочого часу цей привітний чоловік проводить біля хворих, підбадьорюючи заспокійливим словом, яке зцілює від недуги не гірше ліків.

Пацієнти щиро дякують Ігорю П’єнтому, колективу відділення за професіоналізм, чуйність, людяність, зичать медикам здоров’я та Божої благодаті.

Валерій Марценюк

Back to top button