Землі громади — церквам, які моляться за нашу Перемогу: хмельницькі депутати підтримали звернення до РНБО та Верховної Ради

Депутати Хмельницької міської ради під час позачергової сесії підтримали звернення до Ради національної безпеки і оборони України, Верховної Ради України про пришвидшення розгляду законопроекту про заборону діяльності церков та інших релігійних організацій, які підпорядковуються московському патріархату та несуть загрозу національній безпеці України.

За словами міського голови Олександра Симчишина, рішення вищих органів влади у такому форматі стане дієвим юридичним інструментом для заборони діяльності московського патріархату на етапі від’єднання наших релігійних громад від російської православної церкви. Відтак депутати доручили управлінню земельних ресурсів міськради підготувати проєкт рішення про припинення права користування земельними ділянками ворожими релігійними організаціями, до якої відносять російську православну церкву. Зокрема, це стосується ділянок, які були надані для будівництва і обслуговування культових та інших споруд на території Хмельницької територіальної громади.

Наразі , сьогодні 90 відсотків храмів московського патріархату розташовані на землях, які належать громаді.

«Після того, як буде припинене право на постійне користування цими ділянками, ми їх зможемо передати тим релігійним громадам, які моляться українською за українську Перемогу. Це спростить процедуру переходу до Української церкви», – зазначив Симчишин.

Back to top button