Житло для переселенців: кому і яке

Рішенням позачергової сесії Хмельницької міської ради, яка відбулася 13 березня, затверджено Порядок формування фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання ВПО на території Хмельницької міської територіальної громади для реалізації грантових договорів. Про це йдеться на сайті Хмельницької міської ради.

Тож дві сотні вимушених переселенців із тих, які знайшли прихисток у Хмельницькому, незабаром переїдуть у відремонтовані гуртожитки на Інститутській, 12/1 та Кам’янецькій, 74. Кошти на ремонт приміщень виділив Європейський Союз. Для поселення внутрішньо переміщених осіб підготували смарт-квартири. З весни минулого року в гуртожитках розпочали капітальні ремонти, які вже на завершенні. На черзі заселення людей.

Порядок регламентує формування фонду житла для тимчасового проживання ВПО, облік та надання житла із фонду для тимчасового проживання.

Отримати житлове приміщення з фонду для тимчасового проживання можуть переселенці, які фактично проживають та зареєстровані в межах території Хмельницької міської територіальної громади і включені до списку громадян, що потребують житла для тимчасового проживання.

Пріоритетність надання внутрішньо переміщеним особам житлових приміщень із фонду визначається за кількістю балів, що набере внутрішньо переміщена особа. Система нарахування балів затверджена прийнятим порядком, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2022 р. № 495 “Деякі заходи з формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб”.

Житлові приміщення гуртожитків на вул. Інститутській, 12/1 та вул. Кам’янецькій, 74 після їх капітального ремонту та реконструкції будуть включені до фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб на території міської територіальної громади.

Зазначено, що житлові приміщення з фонду надаються ВПО для тимчасового проживання безоплатно на строк до одного року з правом продовження на наступний строк. Такі житлові приміщення не підлягають приватизації.

Тетяна Руса

Back to top button