Злочин під покровом ночі: на Хмельниччині стражник обікрав підприємство, яке охороняв

 

О 9 годині ранку працівники одного з підприємств Кам’янець-Подільського  району виявили крадіжку електродвигунів, які зберігалися у складському приміщенні. Хто міг вночі поцупити  42 пристрої для перетворення електричної енергії на механічну і винести їх за прохідну залишалося загадкою, адже  підприємство перебувало під контролем охоронної фірми, яка офіційно здійснювала охорону об’єкта.  Більше того ні дверні замки, ні пломби не були пошкоджені, а охоронець, який заступив на роботу ввечері, лише розводив руками і чухав потилицю, мовляв, нічого не чув і нічого не бачив. Але правоохоронці   запідозрили  саме стражника і інтуїція їх не підвела. Тобто охоронець, який  з перших хвилин слідчих дій проходив свідком, згодом  виявився причетним до злочину. Камера відеоспостереження, яку він перед тим, як зайти у складське приміщення, направив в інший бік,  завдяки  розширенню об’єктива, запільнувала його. На відео потрапили також кадри як охоронець після того як виніс електродвигуни,  опломбовує двері та вішає на них схожий замок.

За місцем проживання  охоронця поліція виявила й усі 42 двигуни, які він вночі  вивіз з підприємства  додому власним автомобілем.

За даним фактом слідчі Кам’янець-Подільського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування. Після проведення відповідних експертиз усі електродвигуни будуть повернуті власнику.

Нагадаємо, що внаслідок воєнного стану були прийняті закони, які змінили Кримінальний кодекс України (КК), посиливши кримінальну відповідальність за ряд злочинів в умовах воєнного стану.  Власне під цю статтю підпадає скоєне охоронцем  правопорушення. А відтак йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 8 років.

Євген Ковтун

Back to top button