Злочин з домішкою цинізму: на Хмельниччині керівниця відділення банку поцупила в родичів загиблих бійців 5 мільйонів гривень

Про це повідомляє Шепетівська окружна прокуратура. Зокрема,мова йде  про  гроші, які  держава виплачує членам сімей загиблих військових.

Правоохоронці встановили, що протягом 2022- 2023 років, керівниця одного з банків, знаючи, що родини  загиблих воїнів отримали грошову допомогу, вигадала схему, аби виманити в них ці гроші.  Вона запропонувала їм вигідно обміняти гривні на долари і  розмістити їх на депозитний рахунок.  Люди погодились, оскільки не могли навіть уявити, що з грішми може щось трапитися. Власне, на це й розраховувала підступна банкірка.  Замість того, щоб виконати обіцяне, привласнила  5 мільйонів гривень.

Шепетівський міськрайонний суд обрав посадовиці  запобіжний захід у вигляді  тримання під вартою строком на 2 місяці, з можливістю внести 5 млн грн застави. Слідчі  інкримінують їй  привласнення  чужого майна в особливо великих розмірах в умовах воєнного стану, здійснене шляхом зловживання службовим становищем. Максимальний строк, який світить жінці –  12 років. Мінімальний – 7.  Окрім цього інкримінована стаття передбачає  конфіскацію майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 Ольга Сєргєєва

Back to top button