Зразковий хабарник: у Хмельницькому директор ТОВ, який попався на хабарі, відпекався штрафом

Директор ТОВ «ХЕТЦ Спектр», який вимагав та  отримав 265 тисяч  хабара, відпекався штрафом, оскільки мав гарну характеристику

Хмельницький міськрайонний суд визнали винним директора ТОВ «ХЕТЦ Спектр»  у зловживанні впливом, оскільки за гроші він обіцяв вплинути на посадовців Держпраці та посприяти, аби вони видали необхідні дозволи замовнику. При цьому чоловіка оштрафували на 93,5 тис. грн., хоча санкція  статті, яку йому інкримінували, передбачає   ув’язнення строком до  п’яти років. Як стало відомо,  при визначенні покарання суддя взяла до уваги те, що підсудний активно співпрацював зі слідством, розкаявся у вчиненому, позитивно  характеризується  за місцем проживання та раніше не мав судимості.

Нагадаємо, в  квітні цього року до фірми «ХЕТЦ Спектр», яка спеціалізується на розробці документів на підставі яких  управління Держпраці видає дозволи на виконання робіт з підвищеною небезпекою, звернувся підприємець. Чоловіку  потрібно було отримати саме такий документ, але він боявся, що У Держпраці йому відмовлять в дозволі.  Директор «Спектру» запевнив, що зможе повпливати на посадовців управління Держпраці, але це коштуватиме грошей. Послугу оцінив у  265 тис. грн.   Ще 35 тис. грн підприємець мав  надіслати на рахунок фірми. Чоловік  виконав обидві умови і приніс гроші в офіс ТОВ. Під час передачі хабара директора ТОВ затримали правоохоронці, а згодом вручили підозру за ч.3 ст. 369-2 ККУ (зловживання впливом).

В процесі слідства підозрюваний  уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. Суддя Хмельницького міськрайонного суду  Світлана Данькова цю угоду затвердила. Відтак чоловік відбувся легким переляком і штрафом, який вдвічі менший хабара.

Вирок законної сили ще не набрав, а відтак сторони можуть подати  апеляцію на рішення суду першої інстанції.

Эвген Ковтун

Back to top button