Звіт про роботу спостережної комісії виконавчого комітету Хмельницької міської ради за 2023 рік

У 2023 році спостережна комісія працювала відповідно до затвердженого плану роботи.

Проведено 11 виїзних засідань за участю засуджених та осіб, які перебувають під вартою та представників ДУ “Хмельницький слідчий ізолятор”. Всього було проведено 13 засідань.

На засіданнях обговорювалися питання щодо планування діяльності, налагодження співпраці між установами виконання покарань, службами, центрами, які здійснюють соціальну адаптацію та інтеграцію, та спостережною комісією та звіт спостережної комісії за 2022 рік.

Крім того, проводились виїзні засідання в “Хмельницькому слідчому ізоляторі” для осіб, які відбувають покарання в установі, а саме: до Дня народження Тараса Шевченка, Великодня, Дня пам’яті та примирення та інших державних і релігійних свят.

Спостережна комісія за участю представників установи обстежила умови утримання засуджених і осіб, взятих під варту, в слідчому ізоляторі, провела спільну нараду із керівництвом держустанови та регіональним представником Уповноваженого ВРУ з прав людини в Хмельницькій області О.Кізаєвою щодо покращення умов утримання.

Крім того, за ініціативи спостережної комісії в слідчому ізоляторі відбулись теоретичні заняття для особового складу відділу соціально-виховної та психологічної роботи установи за участю представника Хмельницького міського центру соціальних служб щодо профілактики суїцидальної поведінки особистості, а також обговорено психолого-педагогічні аспекти виховного впливу на неповнолітніх ув’язнених.

Загалом за 2023 рік спостережна комісія згідно з планом здійснювала організацію та громадський контроль за дотриманням прав, основних свобод і законних інтересів засуджених та звільнених від відбування покарання, сприяла органам і установам виконання покарань у виправленні і ресоціалізації засуджених осіб та створенні належних умов для їх тримання, в організації виховної роботи з особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання, наданні допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання.

Михайло КРИВАК, голова спостережної комісії

Back to top button