У дошкільних закладах Хмельницької громади триває Тиждень української кухні

Юні вихованці дитячих садків у ці дні знайомляться з традиційними національними стравами, які готували наші предки з давніх-давен.

Так, у межах заходів тематичного освітнього тижня вчитель-логопед ХЗДО №29 Світлана Діль провела з дітьми цікаве заняття «Смачні страви подільської кухні», використовуючи ілюстрований альманах з гастрономічної культури регіону «Поділля має свій смак!», який нещодавно вийшов із друку і був презентований в обласній науковій бібліотеці.

Дошкільнята дізнались про українські страви, включені до Переліку обʼєктів нематеріальної культурної спадщини Хмельницької області (зіньківська ковбаса і хліб, легендарний чорнослив (сушеня), квашені яблука с. Лисець, маначинські лежні); послухали захопливі історії інгредієнтів окремих українських страв; дізнались про особливий борщ з копченою грушею та чорносливом.

Дошкільнята середньої групи ХЗДО №29 разом з вихователькою Раїсою Сніцаренко цікаво досліджували народні традиції приготування страв української кухні під час музейного заняття в етнографічній «Світлиці Софії Русової», смакували пампушками.

У ХЗДО «Золота рибка» та «Горобинка» дітки вчилися ліпити вареники, місити тісто, грали в тематичні ігри, руханки.

Розважальна руханка «Що у борщик покладемо?» у ХЗДО «Лелеченька» допомогла малечі закріпити знання у веселій та динамічній формі, як готувати смачний борщ.

Сніжана Біла

 

Back to top button